CA | ES | EN
Enllaç   

Sessió experimental

Open

Direcció: Jake Yuzna
Intèrprets: Jendeen Forberg, Daniel Luedtke, Tempest Crane
Llargmetratge, Estats Units, 2009
90´

Premi del Jurat Teddy del Festival de Berlín 2010
Estrena a Espanya

Open és una obra sorprenent, d'una gran sensibilitat i delicadesa per tractar un tema tan inusual com la transversalitat del gènere. Amb un pressupost mínim, actors no professionals i un llenguatge narratiu minimalista, el jove Jake Yuzna ens presenta de forma superposada diferents històries d'amor de persones reals en plena recerca de la identitat sexual a través de la cirurgia, explorant noves fronteres de l'amor, sexe i gènere.

Gen, nascut home, i el seu soci Jay nascuda dona, se sotmeten a cirurgia plàstica i teràpia de canvi de sexe amb la finalitat de semblar-se físicament el més possible l’un a l'altra i així convertir-se en éssers pandrògins. En els seus viatges per a recollir a persones sense llar, es creuarà amb Cynthia un hermafrodita que a poc a poc se sentirà fatalment enamorada. Mentrestant, Nick un transsexual femení coneix a Syd i viuen el seu particular romanç.

Una història coral de personatges al límit dels convencionalismes; una obra poètica al voltant d’éssers transgèneres embolicats en ambients industrials i de-construïts, buits però de gran intensitat visual com aparcaments sense ningú, magatzems de sal, edificis i terrats. Una subtil peça experimental i lírica.
 

Open Open Open Open Open Open
Open
Open