CA | ES | EN
Enllaç   

Curtmetratges

Omar
Basket et Maths
Les Incroyables Aventures de Fusion Man
En colo
Pauline
 

 

Cayetana Guillén-Cuervo

Actriu de cine


Per ells. Per nosaltres.

Posar-se a la pell de l’altre. Saber que el cor es reclou davant del refús i la incomprensió. Ser conscients que el ser humà necessita sentir-se inclòs en els plans d’aquells amb qui comparteix la vida. Sentir que el nostre judici és la barrera de qui pretén créixer y desenvolupar-se. Acceptar la diferència. Preveure les conseqüències que una burla nostra pot provocar en qui n’és el destinatari. Conviure en pau. Perquè la convivència és cosa de tots, siguem com siguem. I els que hi portem més temps, podem ajudar més a qui ho necessiti. No hi ha resposta, però sí actituds. Hi ha formes de viure i de donar. I si allò que reps et cou i t’omple de ràbia, d’impotència i de ganes de fugir, no tindràs capacitat de donar res millor del que tens. I així anem, donant i rebent. Pares, professors, alumnes, companys, recordeu, una abraçada, un petó. Escolteu, acolliu, assentiu. El silenci. Cada cosa al seu temps. Reforçar l’autoestima de qui et demana a crits una mica d’atenció, amb calidesa i sense jutjar. Amb amor i sense crits. Amb paciència. Amb ganes.

Perquè val la pena intentar-ho. Perquè l’altre, tan aliè, també forma part de la teva vida. Perquè ens sentirem molt millor si ens definim amb un somriure. Perquè l’afecte és la base de gairebé tot. Perquè ens necessitem. I, posats a deixar algun rastre, que ens recordin per allò que construïm. Pel que estimem. Per ells. Per nosaltres. Per tots.

 


***
 

 

Homofòbia i suïcidi

El suïcidi de joves homosexuals i bisexuals és una preocupació de salut pública a França. Diferents estudis iniciats fa 15 anys, primer a l'estranger i després al propi país, remarquen
taxes de suïcidi molt més elevades entre els col·lectius de gais i lesbianes que les d'heterosexuals. La discriminació afegida a un important patiment psicològic pot desembocar en intents de suïcidi.

FIRE!! presenta Jove i homosexual sota la mirada dels altres, 5 curtmetratges contra l’homofòbia organitzat per l’INPES (Institut national de prévention et d'éducation pour la santé) amb el suport del Ministeri de Salut i Esports de França i Canal+. Una producció d'AMDA, Guillaume Nail i Daphné Charbonneau.


 

Omar

Direcció: Sébastien Gabriel
Intèrprets: Ralph Amoussou, François Civil, Karim Zakraoui


Sinopsi:
L'acció d'Omar s'esdevé en un barri d'una ciutat: el personatge amaga la seva homosexualitat. Un cop revelada, decideix mudar-se per a assumir-la definitivament.

Omar Omar


 

Basket et Maths

Direcció: Rodolphe Marconi
Intèrprets: Jean-Denis Marcoccio, Aurélien Baty, Ugo Venel


Sinopsi:
Basket et Maths ens explica la història de Cédric, un jove que necessita el seu temps per a acceptar la seva atracció per un noi.

Basket et Maths Basket et Maths


 

Les Incroyables Aventures de Fusion Man

Direcció: Xavier Gents i Marius Vale
Intèrprets: Raphaël Personnaz, Patrick Ligardes, Félix Moati


Sinopsi:
Les Incroyables Aventures de Fusion Man narra les aventures d'un superheroi homosexual que corre al rescat d'un noi jove que es vol suïcidar.

Les Incroyables Aventures de Fusion Man Les Incroyables Aventures de Fusion Man


 

En colo

Direcció: Pascal-Alex Vincent
Intèrprets: Emylou Brunet, Laura Boujenah, Axel Würsten

Sinopsi:
En colo es desenvolupa en un campament d'adolescents al voltant del joc de l'ampolla.

En colo En colo


 

Pauline

Direcció: Céline Sciamma
Intèrprets: Anaïs Demoustier


Sinopsi:
Pauline evoca les dificultats d'una jove dona homosexual que abandona la seva ciutat natal per a viure la seva homosexualitat lluny de la mirada reprovadora dels que l'envolten.

Pauline Pauline