CA | ES | EN
Enllaç   

A l'est de L'Edèn

Cinema asiàtic
Casa Àsia

 

Amphetamine
Blind Company
Ghosted (Ai Mei)
 

 

Amphetamine

Direcció: Scud
Intèrprets: Byron Pang, Thomas Price, Linda So
Llargmetratge, Xina, 2010
97´

Estrena a Espanya

En Kafka, professor d’esport, coneix al Daniel, un executiu apassionat i homosexual amb el que comença una relació estranya però incondicional, un amor que sembla transcendir-ho tot, però que malgrat això no aconseguirà trencar les barreres de les seves diferències sexuals ni la seva addició a les drogues; en Kafka no pot sentir l’amor de la mateixa manera que el Daniel; la seva natura, els records d’un passat tortuós i les seves addicions el porten a l’abisme.

Amphetamine és la segona pel·lícula d’una trilogia del director xinès Scud un director que trenca els formalismes del llenguatge audiovisual, reconstruint imatges, jugant amb els flash backs i emprant sempre un llenguatge visual contemporani. La seva primera, “Permanent Residence”, explorava els límits de la vida, mentre que la tercera, en procés de post producció, “Life of an artista”, examina els límits de l’art. Aquesta segona, ha estat projectada al Festival del cinema de Berlín i al Festival de Hong Kong d’aquest mateix any.

Trailer

Amphetamine Amphetamine Amphetamine Amphetamine Amphetamine Amphetamine
Amphetamine Amphetamine Amphetamine Amphetamine


 

Blind Company

Direcció: Alkinos Tsilimidos
Intèrprets: Colin Friels, Nick Barkla, Gloria Ajenstat
Llargmetratge, Austràlia, 2009
97´

Estrena a Espanya

Blind Company explica la història de Geoff Brewster, un home de mitjana edat retirat a una cabana a la platja per morir en pau; la seva malaltia l’està tornant cec i decideix passar els seus últims dies en pau, allunyat de la seva esposa Sally a qui deixa confessions que va registrant en cintes poc a poc. Però la soledat de Geoff es veu interrompuda quan el seu nebot Josh apareix de manera inesperada i decideix quedar-se amb ell. La tensió emplena la cabana pel comportament estrany d’en Josh, un joc mortal que amenaça amb destruir a ambdós homes.

El famós director australià Alkinos Tsilimidos no pretén amb aquesta pel·lícula donar cap cop de puny ni donar llum sobre els prejudicis socials, sinó explicar una història menys amb una bellíssima forma narrativa i plàstica. El paisatge té així un paper important en aquesta història en la línia del treball del cineasta Adam Arkapaw qui ha contribuït enormement a augmentar la reputació del nou cinema australià de manera enlluernadora a través de la realització de pel·lícules que se comprometen brillantment amb l’entorn.

The Blind Company és en realitat un viatge emocional i físic pels marges de la vida de la mort.

Trailer

Blind Company Blind Company Blind Company Blind Company Blind Company Blind Company
Blind Company


 

Ghosted (Ai Mei)

Direcció: Monika Treut
Intèrprets: Inga Busch, Huan-Ru Ke, Ting Ting Hu
Llargmetratge, Alemanya/Taiwan, 2009
89´

Combinant els contes de fantasmes tradicionals de Taiwan amb una perspectiva europea de cinema contemporani, “Ai-Mei” descriu una inoblidable història d’amor entre una artista alemanya, la Sophie, i una dona taiwanesa, l’Ai-Ling. Quan l’Ai-Ling es mor en misterioses circumstàncies, la Sophie es queda destrossada. Mentre els seus records es despleguen per mitjà de flash-backs i les seves pròpies seqüències de vídeo, la pel·lícula revela les diferències culturals que reforçaren la seva relació tant com la van gaudir. En un viatge a Taipei per presentar la seva obra, la Sophie coneix a la Mei-Li, una periodista la misteriosa aparició de la qual a la vida de Sophie resulta cada vegada més estranya. Com una aparició fantasmagòrica, la seductora presència de Mei-Li obliga a la Sophie a afrontar la veritat sobre el seu amor perdut.

Amb una estètica incomparable, subtil i commovedora, “Ai-Mei” explora els límits entre la vida i la mort, la fantasia i la realitat així com la memòria i la imatge.

Trailer

Ghosted Ghosted Ghosted Ghosted Ghosted Ghosted
Ghosted Ghosted Ghosted Ghosted