CA | ES | EN
Som famílies

Elisabet Vendrell

Presidenta FLG


L'associació de famílies lesbianes i gais (flg) ha produït el documental homo baby boom sobre la realitat de les famílies de lesbianes i gais. Es tracta d'un documental que proporciona a la societat i a l'escola una eina molt útil per entendre la diversitat familiar. Aquest documental s'ha enregistrat gràcies a la col·laboració de 6 famílies de Catalunya i País Valencià, amb l'objectiu de visibilitzar i fer pública la normalitat de les famílies de mares lesbianes i pares gais, donant a conèixer quina és la vida quotidiana de les nenes i nens de famílies homoparentals.


"Homo baby boom"

Direcció: Anna Boluda
Producció: FLG (Associació de Families Lesbianes i Gais)
Documental, Espanya, 2009
27 min

Sinopsi:

Sis famílies de mares lesbianes i pares gais de Catalunya i València expliquen com tingueren els seus fills i filles, a quines reaccions han hagut d'enfrontar-se i com els ha canviat la vida després dels canvis legals del 2005 que permeten el matrimoni i la adopció per a parelles homosexuals al nostre país.

"Homo baby boom" dóna veu als protagonistes d'un fenomen que no és nou, però que en els últims anys ha augmentat de forma considerable: les famílies homoparentals que fins fa molt poc no tenien cap protecció legal però que ara s'integren a la societat espanyola amb plenitud de drets però que encara han de fer esforços per aconseguir la visualització social.





Maite Garcia Fochs i Pere Terés Quiles

Associació de Pares i Mares de Gais i Lesbianes


Des de l’Associació de Mares i Pares de Gais i Lesbianes, ens felicitem de les iniciatives com ara aquesta de la Mostra de Cinema que organitza el CASAL LAMBDA, i ens alegrem que, almenys un cop l’any, els estigui garantida, als nostres fills i filles, la possibilitat de veure pel·lícules que no els siguin del tot alienes. Cert que cada cop el cinema i la literatura fan més visibles l’homosexualitat, però és evident que encara són molt lluny de reflectir-la com voldríem.

Mentre això no s’esdevingui, continuaran sent necessaris actes com ara aquesta Mostra de Cinema.

Recolzant amb admiració aquesta elogiable i intel·ligent activitat del Casal, volem esperonar totes les famílies, i especialment, mares i pares de LGTB perquè, al seu torn, ratifiquin amb la seva assistència la qualitat i encert de l’esdeveniment.

Gràcies, una vegada més, amics del Casal.


"2 volte genitori"

Direcció: Claudio Cipelleti
Producció: Associació de Pares i Mares de Gais i Lesbianes
Documental, Itàlia, 2008
96 min

Estrena a Barcelona


Sinopsi:

¿És el meu fill com me l'imagino? Tard o d'hora qualsevol pare, per un o altre motiu , acaba enfrontant-se a aquest interrogant. "2 volte genitori" penetra directament en el cor de les famílies en el moment crític de la revelació de la homosexualitat per part dels seus fills o filles. A través d'una delicada feina d'escolta, la pel·lícula indaga l'espai que dista entre les expectatives frustrades pels fills i l'acceptació més enllà de la homosexualitat com a tal, del propi renaixement com a pares. Després de la confusió, el sentiment de pèrdua i de culpa, de mica en mica, es va iniciant un nou recorregut que porta aquestes famílies a realitzar un viatge imprevist, dels fills als pares, dels pares als avis i, després, de nou, als fills. El cercle generacional es tanca i l'amor guanya, però no n'hi ha prou. Cal entrar en el joc. I aquests pares i mares han sabut fer-ho fins el final, regalant-nos una experiència intensa i límpida que resulta valuosa per a tots.