CA | ES | EN
FIRE!! IN RAZZ · MÚSICA

Silvia Prada

Coordinadora música

Què està passant amb la música? :-)
tothom és gai.!!! ... en certa forma era d'esperar.

Com és possible que les bandes més gais del món tinguin un públic completament heterosexual i al revés? Malgrat el que pugui estar passant per allí, les relacions humanes evolucionen en el millor dels sentits i obertament... més que mai... és el pitjor moment per a l'economia però el millor per una relació humana.

Pel·lículas com Flashdance o Xanadú han salvat el món i és obligadíssim que la nova tendència vampiro-gai comenci a impressionar la població adolescent....m'encanta...de Harry Potter a Twilight...

En aquest moment és molt interessant que bandes com Telepathe formades per lesbo-darlings conectin amb el públic més straight i, evidentment, també amb noies molt exigents.... i més interessant és aquest nou super-rock-duper-punk-gay emo style.. a veure en què acaba... quina curiositat.

Viva Top Gun i que Kelly McGuillis hagi sortit de l'armari aquesta setmana passada...tant sols falta el seu company de repartiment perquè sigui la pel·lícula més gai de la història.






FIRE!! in RAZZ

Dissabte 4 de juliol - Sala Pop, Almogàvers 122

1.00h – Obertura de portes
1.00h – 2.30h Dj Buenavista + Perotutehasvisto
2.30h – 3.00h Celofan Live
3.00h – 3.45h Graham Newey live
3.15h – 5.45h La pareja más deseada



GRAHAM NEWEY

Graham Newey és un cantant barcelonès que s’autoprodueix i escriu la seva música. El 2007 va llençar les primeres cançons a través de myspace i l'estiu del mateix any va publicar el seu primer videoclip "Peter Pan", gravat al seu garatge amb recursos casolans, portant a l'extrem la filosofia del "do it yourself". A aquest vídeo el va seguir "Moda", clip amb pinzellades surrealistes gravat en un supermercat de barri. Un any després va publicar "Oh la la", dirigit pel fotògraf i artista Jesús Madriñán, un cant al sexe lliure que conté escenes orgiàstiques per a tots els públics.

A mitjans de 2008 l'empresa Qualid (de Nokia) es va fixar en el Graham i va decidir donar-li l'oportunitat de "patrocinar" un videoclip. D'aquest mecenatge va sorgir "María Antonieta", el projecte més ambiciós del cantant fins avui, on presenta la versió barcelonesa de la reina del rococó i estableix un paral·lelisme entre la cort versallesca i el món de la nit i la faràndula de la capital catalana. 

Graham Newey ha actuat a diverses festes de Barcelona, Madrid  i València com A los Huevos Tuyos, Somos Las, Los jueves Milagro, Club Tropicana o Club Canalla. 



CELOFANS

Obsessionats per cobrir els seu paper transparent apareix Celofans, una formació powerpop que reconeix ser un grup totalment del directe. Es declaren empresaris i inventors del famós bocata-pizza i que això de cantar ho fan per una necessitat imperiosa.

Els agrada muntar-s'ho tot ells mateixos i igual et punxen que fan versions dels seus temes preferits. Junts ja van revolucionar l'escena nocturna madrilenya i ara li toca el torn a la ciutat comtal.

En definitiva, un grup elèctric i sintètic sense cap sentit.



DJ BUENAVISTA

Dj Buenavista barreja de forma irreverent la música més 'mainstream' amb la més underground i els grans clàssics, sense mai fer menyspreus a cap estil, és sempre una autèntica festa.

Resident a Mond Club i Razzmatazz, des dels seus orígens, la trajectòria de Dj Buenavista està estretament lligada a aquests dos clubs, però sense deixar de col·laborar amb d’altres de la ciutat com Fellini o Moog. A més de posar música, desenvolupa d’altres esdeveniments més personals, com les "Blog Parties" en la sala PopBar i el festival "gay hetero-friendly" Dancing Queen.

A Espanya, l'hem pogut veure en festivals como el FIB o el Sonar 2006. I, fora de les nostres fronteres, ha sortit de gira amb Ladytron, Soulwax o Das Pop, i ha estat convidat a clubs com Sonic Mook Experiment (Londres), Le Baron (Tokio), i diferents sales de Nova York, com Ruff , Bank o Nacotheque.

Lúdic, universal, alarmant i desmitificador, ha creat el seu propi estil, el so Buenavista.



PEROTUTEHASVISTO

Paco es va començar a preocupar seriosament als 27 anys, quan continuava sortint per clubs de Barcelona al mateix ritme que als 18. Lluny de plantejar-se asseure el cap, va decidir reconduir aquesta ànsia punxant i va començar mesos després en la petita però mítica sala Villarrosa del Moog, on segueix posant discos amb regularitat.

En les seves sessions, totalment sense prejudicis, cap qualsevol vessant d'això que anomenem pop: indie, sixties, italodisco, mainstream añejo, una inusual quantitat de temes en espanyol (ell s'encarrega de les festes temàtiques que s'hi dediquen en el PopBar) i tot el que sigui "digno de brincar", segons les seves pròpies paraules.



LA PAREJA MAS DESEADA

Lourdes Madow (Charada. Bilbao)
Madel (Chico y Chica. Bilbao).

"a lo rock, a lo punk y a lo disco."

Lourdes Madow és assesora de moda, botiguera, joiera i especialista en creació d'entorns socials i Madel és conegut pels seus grups musicals Madelman i Chico y Chica. Ella és experta en cançons d'anuncis de colònies i Ell destaca com a coreògraf. El dos formen la parella de djs més atractiva de Bilbao.

Les seves sessions semblen una boda: es fan petons, ballen amb xals i posen Alizée, Fiordaliso, Vanessa Paradís, Gloria Estefan i Maria Daniela. Són festes plenes d’aura, art i encant amb un desenllaç al més pur estil disco-bar. 

Porten dos anys junts, inspirant-se en Arancha i Guti, en Victoria i Beckam, en Brad i Angelina, animant discoteques i pinacoteques: Guggenheim, Apetit Gallery (Dogway Skate Magazine). Clubs, boites i festes: Ochoymedio (Madrid), Tropicana (Barcelona), Bisturí (Granada). Inauguracions de botigues de mobles de disseny i mercats populars de carrer: Rosita Gallery (Bilbao), Rastro Anual 2deMayo (Bilbao).

El poderós so de La Pareja Más Deseada es mou entre moderníssims grups australians i canadencs (Tiga, Presets), noruecs i grecs (Annie, Marsheaux), armenis i moldaus (Inga & Anush Arshakyanner, Nelly Ciobanu) i un mainstream que fa caure d’esquena (Infinity, Rise up, Chihuhua)

La gran oportunitat per comentar l'Hola i vestir-te de llarg. 

www.myspace.com/laparejamasdeseada
www.myspace.com/lourdesmadow
www.myspace.com/djmadel
www.fotolog.com/serengeti
www.fotolog.com/pinkfever