CA | ES | EN
La mostra
La mostra es realitza de l'1 al 9 de Juliol



Festa de cloenda de la Mostra FIRE!!

ATENCIÓ, CANVI D'ESPAI! La festa de cloenda del 9 de juliol es farà al MONDO.
Fes un click en "Festa cloenda" per enterar-te...


La Mostra FIRE!! i Alejandro Jodorowsky
cremen un armari la nit de Sant Joan

"La Mostra FIRE!! s’inaugura amb l’Alejandro Jodorowsky a la nit se Sant Joan, a la ciutat de Barcelona

L’acte inaugural de la Mostra FIRE!! es va realitzar al Parc Joan Miró a les 10:00 de la nit de Sant Joan (23 de juny), amb la inestimable presència d’Alejandro Jodorowsky, el qual, durant un acte psicomàgic simbòlic, va encendre un armari com a metàfora de la llibertat i visibilitat de les diferents opcions sexuals de les persones.

L’acte serveix com a inauguració de la Mostra de Cinema Gai i Lesbià de Barcelona, que es desenvoluparà als cines Maldà de l’1 al 9 de juliol.

Alejandro Jodorowsky va explicar l’acte psicomàgic a una Roda de Premsa a les 19:00 del dimarts 23 de juny al Fòrum de la FNAC Triangle, convidant a tots els ciutadans a sumar-se a aquesta celebració. Aquest acte simbòlic formarà part de la nova pel•lícula del polifacètic artista, amb el títol “Psicomagia” i que s’iniciarà amb les imatges de la ciutat de Barcelona.

L'acte simbòlic s’emmarca dintre de la filosofia de la Mostra FIRE!! que rebutja la necessitat de sortir o d’entrar de cap armari i proposa com alliberament, cremar-los literalment. Amb la crema de l’armari de les mans d'Alejandro Jodorowsky es pretén cridar l’atenció sobre la necessitat de visibilitzar les diferents opcions sexuals de la societat de forma natural i en igualtat de condicions així com donar a conèixer la realitat dels homosexuals a d’altres parts del món, a través de la programació cinematogràfica de la pròpia Mostra."

Agraïments a COMETACINC


Santos Félix i Farreras

President del Casal Lambda

Estem de sort aquells als qui ens agrada la màgia de la pantalla de la sala de cinema. La 14a Mostra de Cinema Gai i Lesbià, que organitza el Casal Lambda, ja ha arribat. Tenim per endavant una setmana per poder veure les pel·lícules que l'equip de direcció ha seleccionat i que ens permetrà veure la realitat a l’entorn de les vivències del col·lectiu LGBT.

El cinema ens brinda la possibilitat de conèixer unes realitats que, en ocasions, ens són desconegudes; ens permet fer memòria de fets passats i, en moltes ocasions, viscuts i sempre reflexionar sobre com es viu la realitat de ser gai, lesbiana o transsexual al món.

Enguany tornem a tenir la seu de la Mostra als cinemes Maldà, però, a més, afegim la seu de Casa Àsia on es farà un passi de documentals i pel·lícules de diferents països asiàtics la temàtica dels quals gira sobre la situació del col·lectiu transsexual.

Les sessions matinals ens permetran adequar les necessitats horàries de les famílies al visionat de documentals de molt interès tant per a pares com a fills. Vull, doncs, animar-vos a assistir a totes les sessions i als actes paral·lels, donar-vos la benvinguda i desitjar-vos que gaudiu d’una bona Mostra..


Joako Ezpeleta

Director Mostra FIRE!!

Torna la Mostra en un any d'infern, en el qual l'ordre mundial s'ha obstinat que pensem en pandèmies, crisi, desastres naturals i d'altres ingredients de l'Apocalipsi... Un caos provocat pel sistema i que ell mateix pretén solucionar fent-nos creure que estan canviant alguna cosa perquè no en canviï cap i que tot segueixi igual.

I els hem cregut, qualsevol cosa abans de mirar cap a dintre i assumir la pròpia responsabilitat de cadascú en el desastre global, que és el mateix que el desastre personal perquè, encara que no ens ho diguin, sabem que el que està ocorrent no és més que la conseqüència lògica del poder de l'avarícia, la injustícia i la por.

Però precisament quan tot està desordenat, quan es camina a la vora de l'abisme, és quan poden fer-se els canvis necessaris per a seguir en una nova direcció. És en temps de crisi quan es donen les circumstàncies adients per a arriscar, per a canviar, per a actuar amb valentia i sense por, per a mirar de cara el futur i desafiar-lo amb generositat, amor i valentia.

En aquesta edició de la Mostra posem rostre a les persones, un esguard desafiador i confiat compost de diferents ulls que ens miren des del cartell. I posem nom a aquestes persones que ens han deixat un llegat artístic important per a aprendre a entendre la vida. Gilbert & George, Sam Wagstaff, Robert Mappelthorpe, James Wentzy, Don Bachardy i Christopher Isherwood, Annemarie Schwarzenbach ens deixen la seva obra. Una experiència vital allunyada de les convencions del seu moment, transgressora i a contracorrent; com les històries que portem en la secció de ficció, històries de gent corrent que lluita sense por, acceptant la responsabilitat de la seva vida i la del seu entorn; històries que ens arriben d'Israel, Itàlia, Xina, Brasil o Espanya.

Tan de bo servís la Mostra per a despertar alguna emoció, donar alguna llum, per a fer reflexionar no només a una comunitat gai entotsolada en la seva pròpia realitat, acomodada en el consumisme més superficial i tancada en els seus propis estereotips, sinó també a qualsevol persona que vulgui acostar-se a ella sense prejudicis.

Només volem fer una Mostra de cinema i documental d'autor sense etiquetes i sense concessions. Una Mostra que ens ajudi a no “escapar”, sinó a mirar de cara aquest cartell per a dir: sóc jo.


Casal Lambda

Verdaguer i Callís, 10
08003 Barcelona
T 93 319 5550
F 93 310 3035
info@lambdaweb.org
www.lambdaweb.org


President: Santos Félix
Secretari: Patrick Cerrato
Tesorer: Frederic García
Vocals: Joan Sebatiá Martí, José Antonio Alonso
Publicitat: Dany Playán
Coordinador traduccions: Patrick Cerrato
Traductors: Voluntarios del Casal Lambda

David Álvarez
James McKinnel
Sergi Castellví
Javier Pérez López
Carles Altès


Agraïments:

Aran Jiménez
Paloma Cordón
LesGaiCineMad - Festival Internacional de Cine Lésbico y Gai de Madrid
Lucas Casanova
David Campos
Greta Cantos
Neus Melich
Javier Fernández Mostí
Softitular
Michel Rubén
Jorge Pérez
Victoire Chevalier
Octavio Botana
Javier Estalella
Jose Morán
Jan Andreu
Rafael Dalmau
Voluntaris del Casal Lambda

A tos els que ens hem pogut oblidar.
A tots els espectadors que ens acompanyen cada any.