ca | es | en
Dave Cabrera
Coordinador Vídeo Art
¿DONAR O REBRE?

Quan vam plantejar la programació de videoart per a FIRE! ens enfrontàvem al dilema de si el gènere manifesta la seva pròpia condició mitjançant un art propi. Pensant en negreta podríem intuir que Zaha Hadid fa arquitectura femenina proclamadora curvilínia de gènere o que Norman Foster exhibeix la seva masculinitat amb grans fal·lus de formigó.

Però, a qui dirigeixen les seves obres Erwin Blumenfeld, Maya Deren o Leigh Bowery?, tots ells van utilitzar la sensibilitat i el coneixement com a punt de trobada entre diferents enfocaments o formes, no maneres, de comunicar allò propi.

Ens hem basat en la singularitat creativa d'autors i exploradors a l'encontre del que tenen entre les orelles, més enllà del que llueixi entre les seves cames...

Projectarem obres d'arquitectes, fotògrafs, cineastes, artistes, coreògrafs i creadors internacionals que ens motiven per la seva valentia, per el seu discurs i per la seva contribució a l'avenç de la societat, persones que quant estan en procés de creació pensen més en el que poden donar que no pas en el que poden rebre, i aquesta actitud ens agrada.

Només cal Googlejar: "consumidor gai", per adonar-nos que sovint el marketing encapsula i marca el paràmetres per a certes opcions de vida, tot i creant necessitats a targets perfectament segmentats. En el fons, som diferents, entre altres coses, per allò que consumim. A Cíclic treballem durament per transformar el temps que ens dediquis en plantejar-te preguntes, atès que de respostes ja en dóna la publicitat.

En aquesta edició de FIRE! hem intentat ser coherents amb les nostres pròpies contradiccions, per això et volem animar a compartir amb nosaltres propostes que han crescut en els límits d'allò més convencional, justament per on troba el terreny més fèrtil per a la creativitat.

Gràcies pel teu temps.

VIDEOART AL CICLIC
Divendres 4, dissabte 5 i diumenge 6
Espai Ciclic
Rec Comtal, 5
17h a 21h

17h a 21h: PROGRAMACIÓ CÍCLICA

La programació de videoart i formats audiovisuals d'avantguarda de FIRE! 2008, intenta reflectir una visió de l'expressió artística mitjançant l'obra d'artistes i creadors conscients i projectants de la seva condició.

A la dècada dels 40 del segle passat, mentre Buñuel i Cocteau representaven l'avantguarda creativa europea, als EEUU, Maya Deren explorava un terreny inhòspit fins aleshores, expressant, com ningú no ho havia fet abans, les seves inquietuds mitjançant un nou llenguatge narratiu al servei de la simbologia i de la realitat documental més crua.

Trisha Brown diu que: "tots estan furiosos amb mi perquè creuen que ja ho he fet tot. -Això també ho pensava jo quan vaig arribar a Nova York i vaig veure el que feia Merce Cunningham...".

Robert Rauschenberg reuneix a 10 científics dels Bell Laboratories para una sèrie de performances. Interactua amb les propietats de la física junt a John Cage, Lucinda Childs, Öyvind Fahlström, Alex Hay, Deborah Hay, Steve Paxton, Yvonne Rainer, David Tudor y Robert Whitman.

Sam Wagstaff és una de les figures més influents de l'art contemporani, entre els 70's i 80's. La relació entre Patti Smith i Robert Mapplethorpe va ser tan intensa que els va projectar, juntament amb tota una generació d'artistes de Nova York, a experimentar l'art des d'una perspectiva oberta a noves formes de percepció i de síntesi de la realitat.

Elevar la moda a la categoria d'art, aquesta és la contribució de Leigh Bowery, creador i obra per sí mateix. La seva capacitat per a materialitzar un ric món interior el converteix en referència absoluta entre els creadors més avançats de moda.

La infinita elegància constructiva de Victor & Rolf és tan complexa i precisa com la seva estructurada metodologia per a crear una marca, una empresa.

Tom De Pekin instrumentalitza, de forma aparentment ingènua, la il·lustració i els principis bàsics de l'animació, la composició musical i els formats DIY. Emet un discurs disbauxat, divertit, encara que esquerp, i qüestionador d'interrogants irresolubles en un món no tan ideal per a una majoria.

El programa de sexe "Todos ahh 100" (El Terrat - LaSexta ) està potenciant de la mà de Ignasi Rubio i Oscar del Pozo els nous formats i temes gais a la TV. Eloy de la Iglesia, la revista Butt, el porno for Bears, el bareback, o els nous actors X espanyols, són alguns dels temes tractats que es podran veure en aquesta mostra.

Galeria d'imatges
Vídeo Art
La mirada de ...
Lucrecia Martel
Catàleg 2008
Descarregar el Catàleg del 2008 en format PDF.
Organitza


C/ Verdaguer i Callís, 10.
08003 - Barcelona

T. 933 195 550
F. 933 103 035

mostra@lambdaweb.org
www.lambdaweb.org
Patrocinadors
Veure patrocinadors