CA | ES | EN | FR
Enlaç   

Secció oficial

Les Amours Imaginaires
Off Beat
Gigola
Broderskab
Break my fall
Romeos

 

*** Sesió inaugural ***

Les Amours Imaginaires

Canadá, 2010
Direcció: Xavier Dolan
Producció: Alliance Atlantis Vivafilm
Intèrprets: Xavier Dolan, Monia Chokri, Niels Schneider
Gènere: Drama/Romance
Llargmetratge ficció
95’

Secció Oficial "Un certain regard" Festival de Cannes
Estrena a Espanya

 

Xavier Dolan es va convertir sense voler en la revelació de l’última edició del Festival de Cannes, per la seva joventut (23 anys), un llenguatge narratiu preciosista i la seva desbordant energia creativa. Després de sorprendre’ns en l’anterior edició de la Mostra amb “J'ai tué ma mère", el director de Quebec torna amb Les Amours Imaginaires, un triangle d’amor i desig incomplert, un duel obsessiu i insà ple de comportaments ambigus i destructius amb l’objectiu de conquistar l’objecte del seu desig.

Francis i Marie veuran qüestionada la seva profunda amistat en enamorar-se de la mateixa persona, Nicolas, un jove de gran bellesa en un compte carregat d’humor, silencis i seqüències plenes de fantasia. L’extraordinari ús del color, les formes, els plans i textures, fan que Dolan aconsegueixi posar el seu segell personal en una història de dolor i felicitat dins de les relacions i sentiments juvenils. Una obra fresca i fascinant.

Atenció! Per entrar gratuïtament a la projecció del 28 de juny, has d'enviar la teva petició a:
confirmacio@lambda.cat

Trailer

Les Amours Imaginaires Les Amours Imaginaires Les Amours Imaginaires Les Amours Imaginaires Les Amours Imaginaires Les Amours Imaginaires Les Amours Imaginaires Les Amours Imaginaires Les Amours Imaginaires

 

* * *

Off Beat

Suïssa, 2011
Direcció: Jan Gassmann
Producció: Diagonal
Intèrprets: Hans-Jakob Mühlethaler, Domenico Pecoraio, Manuel Neuburger
Gènere: Drama/Música
95’

Estrena a Espanya

 

L’escena musical del rap no havia estat mai tractada en una historia d’amor i altres drogues com ho és a Off Beat, la primera pel·lícula de Jan Gassmann amb la magnífica col·laboració del col·lectiu Mundartisten a la banda sonora, en la que les relacions familiars, l’amor i la pròpia música formen part de l’eix dramàtic.

El Lukas és un músic idealista i sensible que es veu atrapat en un destructiu triangle emocional composat pel seu germà petit Sami, el seu manager i amant Mischa i la seva pròpia inseguretat que el condueix inexorablement a la decadència creativa accelerada per l’ús de les drogues. Entortolligat en aquest collage emocional i melancòlic, els secrets i lleialtats obligaran al Lukas a prendre decisions que el marcaran per la resta de la seva vida.

Off Beat ha estat una de las revelacions de la secció Teddy del passat Festival de Berlín gràcies a una ambientació sorprenent i inusual tractada amb duresa i realisme. Actors amateur que provenen de l’escena del rap suís, encara fan més autentica aquesta obra. Una de les pel·lícules més actuals de la Mostra 2011.

Trailer

Off Beat Off Beat Off Beat Off Beat Off Beat Off Beat Off Beat Off Beat Off Beat Off Beat Off Beat

 

* * *

Gigola

França, 2010
Direcció: Laure Charpentier
Producció: Marie-Amélie Productions
Intèrprets: Lou Doillon, Eduardo Noriega, Rossy de Palma, Marisa Paredes, Marisa Berenson
Gènere: Drama/Adaptació literària
102’

Estrena a Barcelona

 

Van haver de passar més de 30 anys perquè es pugui veure ara la primera adaptació cinematogràfica de la novel·la “Gigola” de Laure Charpentier, obra censurada en el seu moment i que finalment arriba al cinema de la mà de la pròpia escriptora que posa en imatges aquesta història d’erotisme sàfic la major virtut fílmica de la qual és la d’ambientar luxuriosament els feliços anys 60 en el barri de Pigalle, a París.

Transformistes, prostitutes, mafiosos i gent de mal viure poblen la nit dominada per les dones sense tabús que animen la vida a la ciutat. La Georgia -Lou Doillon, filla de Jane Birkin i Jacques Doillon- és una jove dandy, refinada i d’aire autoritari, atreta per les dones preferiblement riques i belles. Turmentada encara pel suïcidi de la seva primera amant, cura les seves ferides tornant boges d’amor a la Cora, una jove entrenadora i a l’Odette –Marisa Paredes-, una rica burgesa.

Vestida sempre com un home, deixant-se veure solsament a la nit per bares i cabarets gais de la ciutat, Gigola ens mostra una capriciosa i perillosa forma d’enfrontar-se a la seva pròpia realitat distreta. La història d’una llegenda.

Trailer

Gigola Gigola Gigola Gigola Gigola Gigola Gigola

 

* * *

Broderskab

Dinamarca, 2009
Direcció: Nicolo Donato
Producció: Asta Films
Interpretes: Nicolas Bro, David Dencik, Claus Flygare
Gènere: Drama polític
90’

Millor pel·lícula del Festival Internacional de Cinema de Roma

Estrena a Espanya

 

El creixement de idees extremistes en alguns països del nord d’Europa posa d’actualitat aquesta pel·lícula. Es una història que ens ensenya com es forma i destrueix una relació d’amor entre dues persones que s’estimen en un ambient hostil, on l’amor no és acceptat.

El director ens mostra l’opressió de la persona i del grup, en un context extrem i veritablement homòfob, un tema que segueix sent un tabú històric, l’homosexualitat i el moviment neonazi. També posa el dit a la nafra al inspirar-se en un recent documental sobre un reconegut neonazi alemany mort de sida després d’anys de trobades sexuals en els clubs d’Hamburg.

La necessitat d’entendre la recerca de la identitat en un nucli tan tancat i opressor com el neonazi ha portat a Donato a escriure aquesta complexa i ferotge història sobre Lars i Jimmy, dos joves danesos que construeixen una relació tràgica que va des de l’hostilitat a l’admiració i des de l’amistat a la passió.

Trailer

Broderskab Broderskab Broderskab Broderskab Broderskab Broderskab Broderskab Broderskab

 

* * *

Break my fall

Regne Unit, 2011
Direcció: Kanchi Wichmann
Producció: Break my Films
Intèrprets: Kat Redstone, Sophie Anderson, Kai Brandon Ly
Gènere: Drama/Música
107’

Estrena a Espanya

Break my fall s’està convertint en una pel·lícula de culte en els cercles cinèfils de Londres. Una provocativa oda a la cultura “24 hour party people” de l’East End londinenc: botigues de discs, festes squaters i nits de drogues i alcohol, omplen la vida de quatre amics que durant tres dies comparteixen i contemplen l’amistat, el sexe i l’amor.

Liza i Sally, una parella caòtica i carismàtica, viuen violentament entre la gelosia i el desig mentre lluiten per treure endavant la seva relació i treball. Comparteixen una banda de pop i amb ella ens mostren la seva vida, fosca i esbojarrada. Mentre Sally sembla abocada al desastre, Liza lluita per fer front a la caiguda amb el suport dels seus amics Vin, l’encantador noi de lloguer, i Jaime, la calma enmig d’aquest caòtic mon.

Un drama contemporani on la banda sonora marca el ritme de la història; música en la que han participat alguns dels millors artistes de l’actual underground londinenc com Plug, Numbers o Peggy Sue. Una de les pel·lícules mes fresques d’aquesta edició de FIRE!!

Trailer

Break my fall Break my fall Break my fall Break my fall Break my fall Break my fall Break my fall Break my fall Break my fall

 

* * *

Romeos

Alemanya, 2011
Direcció: Sabine Bernardi
Producció: Enigma Film, Boogiefilm
Intèrprets: Rick Okon, Maximilian Befort, Liv Lisa Fries
Gènere: Drama de gènere
94’

Estrena a Espanya

 

Romeos ens mostra com poques vegades es fa en el cinema, la visió de la identitat a través del transgènere mostrant el coratge i la valentia d’un jove dels nostres dies que vol viure d’acord amb els seus sentiments i necessitats, buscant la veritat i la felicitat; una història d’amor que ens mostra que la identitat de cadascú finalment resideix en el seu interior.

El Lukas, un jove de 20 anys nascut dona però en ple procés de canvi de sexe, viu la pubertat en el context d’una gran ciutat dels nostres dies, integrat a la societat, però a la vegada, atrapat en un compartiment social equivocat. Serà la seva millor amiga Ine, la que el permeti conèixer l’escena homosexual de Colònia i amb ella, el seu primer encontre amb l’inefable Fabio creant-se entre ells una relació que va de l’atracció al rebuig i de l’amistat al desig però que en qualsevol cas suposa l’alliberament interior d’en Lukas.

El valor de Romeos és atrevir-se a donar una visió inusual del món del transgènere gràcies al sentit de l’humor i la naturalitat, aconseguint allunyar els convencionalismes sobre el tema. A través d’una simple història d’amor, amistat i despertar sexual, ens presenta una pel·lícula sobre la diversitat i el respecte.

Trailer

Romeos Romeos Romeos Romeos Romeos Romeos Romeos Romeos