CA | ES | EN | FR
Enlaç   

27.11.2011

 

El festival de Berlín convida la MostraFIRE!! del Casal Lambda Barcelona a formar part del jurat dels premis Teddy 2012.

La 62a edició de la Berlinale que es celebrarà del
9 al 19 de febrer de 2012, i per la qual passen les millors produccions cinematogràfiques d’autor de tot el món, comptarà enguany amb la Mostra FIRE!! de Barcelona entre els seus 9 membres del Jurat 
de la Secció Teddy, que seleccionarà les millors pel·lícules de temàtica LGBT de l’any.

La Mostra FIRE!! és organitzada pel Casal Lambda de Barcelona, institució pionera a Espanya en l’àmbit de la normalització del fet homosexual, la qual ofereix des del 1976 un espai de trobada i orientació per a totes les persones, un centre d’informació i documentació dirigit a professionals i investigadors i un centre obert a tota la societat. Entre les seves múltiples activitats, destaca la Mostra FIRE!! que des de fa 17 anys presenta les millors pel·lícules i documentals de l’àmbit LGBT.


Els Teddy Awards van ser creats per la secció Panoràmica de la Berlinale fa ara 26 anys i s’ha convertit en un referent mundial pel que fa al tractament de les pel·lícules de temàtica de gènere i diversitat sexual, transcendent les etiquetes del cinema gai per oferir produccions independents, arriscades i de qualitat. Enguany, es presenten més de 30 pel·lícules dins la secció Teddy.


* * * * * 


FIRE!! 17a Mostra Internacional de 
Cinema Gai i Lesbià de Barcelona


Del 25 de juny al 8 de juliol 2012


A l'Institut Francès - 
Cinema i documental sense etiquetes


* * * * * 


 

 

 

 

26.06.2011Javiera Mena

Javiera Mena es suma a la Mostra FIRE!!, i actuarà en directe a la Fiesta "Girls on Fire"  a la sala Apolo 2, el diumenge 3 de juliol!! A partir de les 20h, curtmetratges, Javiera Mena en directe, i Djs fins les 3 del matí. Celebra així amb nosaltres el FIRE!! 2011!

 

* * *

21.06.2011

El 5 de juliol, tindrem el plaer de tenir amb nosaltres a Laure Charpentier, la directora de "Gigola", per parlar-nos de la seva pel·lícula, després de la seva projecció a les 22h30.

 

* * *

17.06.2011

¡Atenció! ¡La festa del diumenge 3 de juliol a la sala Apolo ("Girls on fire") és a les 20h!  No a les 24h com indica el nostre flyer imprès... Disculpin les molèsties.

* * *

14.06.2011

Les Amours Imaginaires

Reserva ja la teva entrada gratuïta per a la sessió inaugural del 28 de juny! Podràs així gaudir, a les 21h a l'Institut Francès, del nou opus de Xavier Dolan, "Les amours imaginaires", un compte carregat d’humor, silencis i seqüències plenes de fantasia. L’extraordinari ús del color, les formes, els plans i textures, fan que Dolan aconsegueixi posar el seu segell personal en una història de dolor i felicitat dins de les relacions i sentiments juvenils. Una obra fresca i fascinant.

Per poder entrar gratis, has d'enviar la teva petició amb el teu nom sencer al e-mail següent:
confirmacio@lambda.cat

* * *

14.06.2011

Us presentem el Tràiler oficial de la Mostra FIRE!! 2011! El tràiler ha estat realitzat per l'artista visual Juanma Carrillo, molt present a la mostra amb quatres curtmetratges seus, que projectarem el dissabte 2 de juny, durant la nit "Golfa tú!!". Abans del tràiler, un petit (i magnífic) espot publicitari, "RED", de la mà de l'artista Anders Bigum (actriu: Maria F. Scaroni. música: Martin Behrndt).

 

* * *

01.06.2011

Des de 1961, Amnistia Internacional present avui a més de 150 països i amb 3 milions de socis a tot el món, treballa perquè la població mundial pugui gaudir de tots els drets humans consagrats a la Declaració Universal dels Drets Humans.

Amnistia Internacional existeix per pressionar als governs, empreses o organismes internacionals exigint que respectin els drets humans: investiga i saca a la llum violacions i abusos comesos en qualsevol lloc del món.

Enguany AI celebra el seu 50è aniversari. El 28 de maig de 1961 l'advocat Peter Benenson decideix mobilitzar-se en llegir en un periòdic que dos estudiants portuguesos han estat detinguts per brindar per la llibertat. Amnistia Internacional vol convertir aquest aniversari en una oportunitat única per difondre el seu missatge de denúncia i canvi llançant la campanya “El món pot canviar però no canviarà sol” i esdeveniments com el que presentem al costat de FIRE!!, Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià de Barcelona, que se celebrarà a Barcelona del 28 de juny al 9 de juliol.
La Mostra Lambda, l'original, és la primera mostra de temàtica gai i lesbiana creada al nostre país en 1995 pel Casal Lambda de Barcelona. Amb l'àlies actual de Mostra FIRE!! reclama l'atenció d'un públic inconformista amant del setè art. No només de l'àmbit gai, sinó i sobretot, per a totes les persones interessades en els drets humans, el bon cinema, la música, i altres expressions artístiques.

 

* * *

Venda d’entrades de la Jornada AMNISTIA INTERNACIONAL VS FIRE!! a :

> Projecció de Romeos + Festa en Cabaret Berlín (18 euros, amb consumició)
> Festa en Cabaret Berlín (12 euros, amb consumició)

 

* * *

15.05.2011

FIRE!! 2011

16ª edició Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià de Barcelona
Del 28 de juny al 9 de juliol a l’Institut Francès
Organitzat pel Casal Lambda

 

Casal Lambda presenta FIRE!! La Mostra Internacional de cinema d'autor i documental sense etiquetes més fresca i reivindicativa del nostre país celebra la seva 16a edició!

Una edició molt especial que girarà entorn del poder de l'art com a forma d'expressió, de superació i de canvi; i a l'energia femenina que viu en totes les persones. Dones, homes, heterosexuals, lesbianes, transsexuals o bisexuals. Perquè en tots hi ha un costat femení, “una forma de ser i de mirar” que reivindiquem com a necessària i prioritària en tots els àmbits de la vida, des de la política al social, des de la família al personal, des del sexual a l'afectiu.

Més pel·lícules i documentals!! Nacionals i internacionals amb especial atenció a les produccions de França i Àsia, moltes d'elles triomfadores en festivals de renom i fama internacional i a més a més, estrenes al nostre país.

Entre els llargmetratges confirmats destaquem “Les Amours Imaginaires” de Xavier Dolan, “l’enfant terrible” del cinema canadenc, que ja va ser present en la nostra edició anterior amb la seva òpera prima “I Kill my mother”, una obra fresca i renovadora del cinema actual. I “Gigola”, de Laure Charpentier amb Lou Doillon, filla de Jane Birkin i Jacques Doillon.

En documentals, gran part d'ells dedicats a l'art produït i pensat des d'una sensibilitat gai, “L'amour fou” de Pierre Thoretton, la història més sincera i desoladora de la parella formada per
Yves Saint-Laurent i Pierre Bergé.

L'Institut Francès de Barcelona continua com a seu principal de la Mostra, acull la programació de Llargmetratges, Documentals i l'aclamat Cicle “Som Família” que torna amb renovada il·lusió després de l'èxit que aquesta secció va obtenir en la passada edició. El cicle de cinema asiàtic “a l'Est de l'Edèn” a Casa Àsia i les jornades pedagògiques en la Fnac, obertes i gratuïtes a tota la societat.

FIRE!! col·labora enguany amb el 50 aniversari d'Amnistia Internacional celebrant junts una festa Benèfica en la que comptarem amb una convidada molt especial: la directora de cinema Isabel Coixet que darrere dels plats animarà la vetllada.

FIRE!! també és música. Artistes i djs del pop i l'electrònica mundial s'uneixen a nosaltres amb una selecció d'artistes, de la mà de Silvia Prada.

Torna la Mostra FIRE!!
Dedicada al poder de l'art i a l'esperit femení, el foc interior de la dona aviva la força de les nostres flames!