CA | ES | EN | FR
Enlaç   

SESSIÓ “GOLFA TÚ”

Institut Francès
Dissabte 2 de juliol
23h

 

Perfect day
Fuckbuddies
Caníbales
Consecuente/Consecuencias

 

Amb la presència del director

JUANMA CARRILLO
(Logroño 1978)

Realitzador audiovisual i fotògraf, és un dels cineastes més prolífics de la seva generació amb més de 20 obres realitzades durant l’última dècada. Els seus treballs han estat projectats en centres com el Queens Museum de Nova York, el Barbican Center de Londres o el Museu Reina Sofía de Madrid i en prestigiosos festivals com el de Berlín o Lisboa.

Col·laborador de nombroses revistes i marques, ha participat en exposicions tant col·lectives com individuals: Luis Adelantado a Valencia, Palais de Tokyo a París, Space Bizarre a Brussel·les o Purificación García a Madrid i Lisboa. Com cineasta els seus curtmetratges i videocreacions s'han vist en nombrosos festivals i concursos i en centres com La Casa Encendida. El 2005 col·labora en el llibre Antimanuel d’éducation sexuelle juntament a artistes com Larry Clark, Nan Goldin o Sophie Calle. L'any següent, l'Art Book Katalogue presenta a Londres algunes obres seves amb artistes emergents com Niels Alpert, Ray Caesar o Franco B., a la vegada que segueix publicant en premsa, en revistes franceses com PREF o Magic, participant en especials foto amb David Amnstrong o Wolfang Tillmans, i revistes d'art espanyoles com Rojo, o Neo 2.

El 2010 va formar part del documental nord-americà GAZE dirigit per Matt Riddlehoover juntament a Bruce la Bruce, Adam Bouska o Nick San Pedro. Actualment prepara el seu primer llargmetratge «ISLANDIA».

 

Per al FIRE 2001, Juanma Carrillo ha preparat dos spots que podeu visualitzar aquí:

 

* * *

Perfect day

Espanya, 2010
Direcció: Juanma Carrillo i Félix Fernández
Producció: Juanma Carrillo i Félix Fernández
Intèrprets: Félix Fernández, Guadalupe Lancho, Juan Gómez
Gènere: Videocreació
Curtmetratge
19’

Premi millor obra de videoart de Lesgaicinemad, Madrid
Estrena a Barcelona

 

Perfect Day forma part d'una trilogia titulada «Cover me», en la que Juanma Carrillo i Félix Fernández desenvolupen un treball creatiu al voltant de la soledat, la separitivitat de l'individu i les relacions afectives-emocionals. Cada lliurament en forma de vídeo ens apropa a una nova versió de cançons ja conegudes com en aquesta segona obra que revisita el tema «Perfect day» de Lou Reed de la mà del músic i compositor Rubeck. Aquest treball connecta amb una energia de constant canvi i amb la cerca d'un ideal que s'esvaeix amb la proximitat dels cossos. Cada frame explora la fricció entre el sublim i allò quotidià de cada encontre sexual, de cada comiat, de cada ruptura.

 

Perfect day Perfect day Perfect day Perfect day Perfect day Perfect day Perfect day Perfect day Perfect day Perfect day Perfect day

 

* * *

Fuckbuddies

Espanya, 2011
Direcció: Juanma Carrillo
Producció: Emociones Produce
Intèrprets: Richard García Vázquez, Domingo Fernández
Gènere: Videocreació
Curtmetratge
5’ 53’’

Premi del públic a Zinegoak, Bilbao
Estrena a Barcelona

 

Dos homes queden a l’hora de dinar a les afores de la ciutat per sexe ràpid al cotxe.

 

Fuckbuddies Fuckbuddies Fuckbuddies Fuckbuddies

 

* * *

Caníbales

Espanya, 2009
Direcció: Juanma Carrillo
Producció: Emociones Produce
Intèrprets: Andrés Bernal, Guadalupe Lancho, Fran Fernández
Gènere: Videocreació
Curtmetratge
19’

Premi del públic a La Paz.
Únic curtmetratge espanyol nominat a l’Iris Prize, a Cardiff.
Estrena a Barcelona

 

A només 10 minuts del centre de la ciutat, centenars d’homes s’apleguen de forma fortuïta i silenciosa. Uns per sexe ràpid i fàcil, d’altres per no sentir-se sols, però la majoria es busquen a si mateixos.

Caníbales ve de l’interès de Juanma Carrillo, artista i voyeur declarat, cap a una pràctica tan habitual, estesa, criticada i comentada com és el cruising, o les trobades furtives les quals, a qualsevol part del món, homes que no es coneixen entre ells, comparteixen en busca de poc més que sexe ràpid i morbo exprés.

Caníbales es va estrenar al novembre de 2009 i des de llavors s’ha convertit en l’obra més vista de Juanma Carrillo a molts festivals com Zinegoak de Bilbao, Toronto, Queer Lisboa, Mix Milà i Mix Mèxic, 25 Lgbt Festival de Copenhaguen, etc. Recentment, ha estat nominat a l’Iris Prize com a millor curtmetratge Lgbt del món.

 

Caníbales Caníbales Caníbales Caníbales Caníbales Caníbales Caníbales Caníbales Caníbales Caníbales Caníbales

 

* * *

Consecuente/Consecuencias

Espanya, 2010
Direcció: Juanma Carrillo
Producció: Emociones Produce
Intèrprets: Juanjo Martínez, Saida Benzal, Guadalupe Lancho
Gènere: Videocreació
Curtmetratge
9’ 30’’

Nominat premi Òptica 2010.
Estrena a Barcelona

 

La vida passa, i cada persona que passa per la teva vida s’emporta alguna cosa de tu. Alguns t’ho prenen tot!...Conseqüències d’un passeig reiterat penjant d’un fil. Realment el temps ho cura tot? I en tal cas, quant tarda en créixer de nou l’esperança?...

 

Consecuente/Consecuencias Consecuente/Consecuencias Consecuente/Consecuencias Consecuente/Consecuencias Consecuente/Consecuencias Consecuente/Consecuencias