CA | ES | EN | FR
Enlaç   

Som família

The Topp Twins : Untouchable Girls
La robe du soir
 

 

The Topp Twins : Untouchable Girls

Nova Zelanda, 2009
Direcció: Leanne Pooley
Producció: Diva Productions, New Zealand Film Commission
Intèrprets: Jools Topp, Linda Topp
Gènere: Comèdia/Música
Documental
84’

Premi del públic al Millor Documental del Festival Queer de Hamburg
Premi al Millor Documental del Festival Internacional de Cinema de Chicago
Premi al Millor Documental del Festival de Cinema de Toronto

Estrena a Espanya

 

Pot una ser a la vegada neozelandesa, lesbiana, grangera, cantant de country, pallassa, actriu de telesèrie, filla predilecta del seu país, i tenir una germana bessona que és també tot això? Les germanes Jools i Linda Topp ho demostren, amb una energia i un sentit de l’humor que no oblidareu mai.

Nascudes el 1958 a una família de grangers, ofici que van portar a terme després juntes amb les seves respectives núvies, van començar cantant música country al carrer fins aconseguir una fama increïble. Recorren des de fa ara 25 anys els escenaris de tot el seu país, i tenen el seu propi programa de televisió. Obertament lesbianes i considerades literalment “Tresors Nacionals” per Nova Zelanda, han començat també una lluita contra el càncer de mama des de que Jools patís la malaltia. Els seus personatges televisius com Ken i Ken, Camp Mother i Camp Leader o The Bowling Ladies, són avui divertidíssims referents pel públic neozelandès.

Un documental sensacional, il·lustrat amb excel·lents entrevistes als seus pares i parelles, que ha batut tots els rècords d'audiència i recaptació a Nova Zelanda.

Trailer

The Topp Twins The Topp Twins The Topp Twins The Topp Twins The Topp Twins The Topp Twins

 

* * *

La robe du soir

França, 2009
Direcció: Myriam Aziza
Producció: Mille et Une Productions
Intèrprets: Alba Gaïa Kraghede Bellugi, Lio, Sophie Mounicot
Gènere: Drama/Infància
Llargmetratge ficció
95’

Estrena a Espanya

 

La Juliette és una nena de dotze anys, llesta i aplicada el món emocional de la qual gira al voltant de la seva professora de francès, Madame Solenska interpretat per la cantant francesa Lio, una relació que poc a poc se va tornant obsessiva. Qui no s'ha enamorat alguna vegada d'un professor o professora? Qui no ha sentit alguna vegada el buit de la incomprensió i el silenci d'un desig ocult?

Myriam Aziza aconsegueix amb aquesta pel·lícula sobre la pèrdua de la innocència, l'educació i l'aprenentatge un regal amb encertats apunts sobre els conflictes escolars, que ens permet contemplar de molt a prop el món interior de la Juliette aconseguint captar, sense condescendència ni tendresa gratuïta, els matisos que van des d'un imminent despertar sexual fins els estats emocionals alterats. I així, des d'una altra perspectiva, el cinema francès segueix les tribulacions, accentuades a l'última dècada, sobre les formes contemporànies de l'educació formal.

Una pel·lícula sincera i necessària per entendre els mecanismes interiors del desig i la identificació en les edats més difícils de l'home, el pas de la infantesa a la pubertat.

Trailer

La robe du soir La robe du soir La robe du soir La robe du soir La robe du soir La robe du soir La robe du soir La robe du soir