CA | ES | EN | FR
Enlaç   

A l’est de l’Edèn

Cine asiàtic
Casa Asia

 

I am
Holding Hands
The Blossoming of Maximo Oliveros

 

 

I am

India, 2011
Direcció: Sonali Gulati
Producció: Sonali Gulati
Documental
Gènere: Biogràfica/Família
71’

Estrena Espanya

 

La directora de cinema Sonali Gulati torna a Nova Delhi després d’onze anys d’absència per reobrir la casa de la seva mare, morta sense saber que la seva filla era lesbiana. En una espècie de coming out post mortem, parla amb alguns amics gais i les seves famílies, per acabar fent un retrat de la situació de l’homosexualitat a l’Índia d’avui en dia.

Amb una meravellosa fotografia, ha recollit testimonis molt emocionants com el d’una mare organitzant el casament casolà del seu fill amb el seu nuvi, la sortida de l’armari d’un jove maharajà davant els mitjans de comunicació, o la commovedora història de dues noies separades per les seves famílies. En un país on l’homosexualitat era un crim fins l’any 2009, aquestes imatges ressalten el contrast entre les diferents classes socials o de castes, de tradició i religió, d’activisme urbà i d’aïllament rural, de cultura mediàtica i d’inconsciència popular, on el rebuig dels pares deixa per fi el seu lloc a l’orgull.

 

I am I am I am I am I am I am I am I am

 

* * *

Holding Hands

Austràlia, 2010
Direcció: Tonnette Stanford i Katherine Wilkinson
Producció: Stickybeak Films
Intèrprets: Craig Gee, Shane Brennan
Documental
Gènere: Biogràfica/Família
65’

Estrena a Espanya

 

En una agradable nit d’estiu del 2007 a Sydney, Shane Brennen i el seu company Craig Gee surten a passejar agafats de les mans pel districte gay-friendly d’Òxford. Dos encaputxats els assalten i agredeixen quasi matant-los. Greg és ferit brutalment al cap i a les cames havent de ser intervingut en diverses ocasions, deixant-li seqüeles físiques i psicològiques mol profundes.

Una història cruel però real on a part de la violència, s’uneixen el menyspreu i rebuig familiar a més de la passivitat policial, que es fa el sord en les seves demandes per trobar als agressors. Només la premsa, que recull la noticia, fa que aquesta s’escampa com el foc per la comunitat gai de la ciutat, la qual es posa en peu de guerra demanant justícia.

Un commovedor documental, en el que presenciem l’esfondrament físic, psicològic i sentimental d’una parella estable que no aguanta les conseqüències de la violència homòfoba. Una història a la vegada personal i col·lectiva envers la solidaritat i el sentiment de comunitat al voltant d’una tragèdia real, que aconsegueix unir més encara a tota una ciutat... “Si tots ens agafem de les mans... que poden fer-nos?.

Trailer

Holding Hands Holding Hands Holding Hands Holding Hands Holding Hands Holding Hands

 

* * *

The Blossoming of Maximo Oliveros

Filipines, 2005
Direcció: Auraeus Solito
Producció: Cinemalaya
Intèrprets: Nathan Lopez, Soliman Cruz, J.R. Valentin
Llargmetratge
Gènere: Comèdia dramàtica
100’

Estrena a Barcelona

 

Al Maxi, un noi de 12 anys que viu en un bar pobre de Manila, l’agradaria ser noia. Es posa cintes al cabell, camina movent amb aplicació els malucs, es maquilla i està obsessionat per les comèdies romàntiques. Pura flor nascuda enmig de les escombraries i la violència, viu amb el seu pare i germans, uns lladregots que accepten perfectament la seva sexualitat. Substituint la seva mare, que és morta, Maxi cuina, cus la roba i neteja la casa.

Una nit, és molestat per uns homes al carrer, i salvat per en Víctor, un policia jove i atractiu de qui s’enamora a l’instant. Entre els dos s’estableix una relació marcada pel desig d’en Maxi i la voluntat d’en Víctor per allunar-lo de la violència on viu. Les coses es compliquen quan en Víctor comença a investigar un crim on es troben implicats els germans d’en Maxi... Una meravellosa i commovedora pel·lícula, que va guanyar el Teddy Award l’any 2006.

Trailer